Brösarps bibliotek – mitt i byn

Brösarps bibliotek

Brösarps bibliotek ligger i anslutning till Brösarps skola och har öppet för allmänheten två dagar i veckan. På biblioteket kan du välja bland många boktitlar och det du inte hittar kan ofta beställas från andra bibliotek. På Brösarps bibliotek finns det möjlighet att arbeta vid en dator. Filialföreståndaren på biblioteket berättar här lite om byns välbesökta bibliotek. 

Öppet måndagar och torsdagar på Magistervägen 9
Kl 10.00-12.30 samt kl 15.30-18.30
Läs mer och boka böcker på bibliotekets hemsida!

Vi har nu haft gemensamt datasystem med Simrishamns bibliotek en tid. Det började lite trevande men det gick framåt hela tiden och vi har nu sett vilken tillgång det här är för alla besökare. Jag vill förtydliga att vi fortfarande är två kommuner med olika bibliotek i respektive kommun men att vi samarbetar i ett gemensamt datasystem. Det innebär bland annat att du som brukare har tillgång till ett större utbud böcker och andra medier, undantag är film och viss anpassad media. Om du lånar i båda kommunerna har du nu dina lån samlade på ett konto. Detta är en fördel även när du till exempel vill låna om eller reservera något. Du har förvisso kunnat återlämna dina böcker var du vill även tidigare men nu återlämnas de direkt i systemet och det är för många en trygghet.

För oss på Tomelillas samtliga bibliotek har det inneburit lite merjobb eftersom det är Tomelilla som konverterats in i Simrishamns system. Vi arbetar därför under en övergångsperiod i både det gamla och nya, sammanslagna systemet. Detta pågår så länge vi har kvar utlånade media i det gamla systemet. Det har heller inte alltid fungerat att gå in på sitt konto hemifrån vilket vi hoppas ni har överseende med.

Vid en sammanslagning slår man ihop låntagarregistren men vi har givetvis fortfarande samma sekretessregler som tidigare. Vi måste dock ha ert medgivande att ni accepterar att era låntagaruppgifter och lån registreras i det gemensamma bibliotekssystemet och därför måste alla fylla i en blankett oavsett om man endast tänker låna på ex Brösarps bibliotek. Denna blankett finns på våra bibliotek.

Jag hälsar er varmt välkomna till mig och Brösarps bibliotek.

Marie-Louise Vogel
Bibliotekarie

2 thoughts on “Brösarps bibliotek – mitt i byn

  1. Pingback: Tockabjär | Suggestiv thriller på biblioteket

  2. Pingback: Tockabjär | Byn bland de berömda backarna

Comments are closed.