Brösarp har fått en ny skog – Källaskogen

Välkommen till Källaskogen!
Skogen Mellan Brösarp och Brunsvik döps till Källaskogen.
Skogen Mellan Brösarp och Brunsvik döps till Källaskogen.

Så är namntävligen avgjord och Brösarp har fått en ny skog. Eller i varje fall ett nytt namn på en gammal skog, som aldrig burit ett namn förut. Först fick bröslingarna, dvs Brösarpsborna, lämna in förslag till namn på skogen. Finalisterna blev Backaskogen, Bruseskogen och Källaskogen.

Nu är det klart. Flest röster fick Källaskogen – med motiveringen att skogen är en källa till rekreation, friluftsliv och glädje, utöver alla de källor som alltså också finns i skogen och varifrån byn tidigare hämtade sitt dricksvatten (i dag är det förresten Brösarps IF:s fotbollsplaner som vattnas med detta källvatten). Helena Rimfors, född och boende på Källagården, fick ett diplom för sitt vinnande namnförslag och motivering.

Dopet firades med flera aktiviteter under eftermiddagen. GF Spänst demonstrerade utegymmet, Brösarps IF hade prickskytte och mätte bollhastigheter, Brösarps scoutkår grillade korv och Brösarps vårdcentral berättade om sin hälsofrämjande verksamhet. Och Andrarums IF bjöd på kort orienteringsrunda i Källaskogen, en runda med fasta kontroller som kommer att finnas kvar men bytas ut varannan månad. Karta finns fortsättningsvis att köpa billigt på macken.

Välkommen till Källaskogen!

Välkommen till Källaskogen!
Välkommen till Källaskogen!