Kronprinsessan vandrar på Backaleden och Skåneleden

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring genom Brösarps backar.
Kronprinsessan Victorias landskapsvandring genom Brösarps backar.

Länsstyrelsen hade bjudit in allmänheten att följa med på kronprinsessan Victorias vandring och aktiviteter på norra Österlen. Det var också en ansenlig mängd medvandrare denna härliga junitisdag. Jag valde att möta upp när sällskapet närmade sig avslutningen av dagen vid Brösarps station. Där fanns scouter som överraskade Victoria bland annat med en blindlek. Även stationspersonalen fick en liten stund med kronprinsessan.

Innan det bar av mot Everöd och flyget hem till Stockholm togs också ett gruppfoto tillsammans med personal från Länsstyrelsen och Victoria tackade för en givande dag. 

Dagen strartade kronprinsessan vid Stenshuvuds naturum och vandrade via toppen till Naturskolan Österlen. Efter lunch vandrade sällskapet utmed Skåneleden och Backaleden från Vitemölla till Brösarps station. Vid vandringen mot Kungsmölle anslöt Sven G Hultman från Brösarps Byagille och berättade om Backaleden under vandringen.

Det var i samband med kronprinsessan Victorias 40-årsdag som hon önskade sig att få vandra i alla Sveriges 25 landskap. Under hösten och våren har elva vandringar genomförts. I dag den 12 juni var det då Skåne och Österlens tur.

Text och foto: Hanseric Jonsgården