Stor fest på Brinkehem

Förste kocken Stefan Persson inlånad från Kastanjeskolans kök flankeras av Marit Lindholm och Kerstin Mårtensson när de lägger upp lunchens förrätt.
Personalen vid Brinkehem stod för serveringen vid dagens festmiddag – här några av dem på bild
Personalen vid Brinkehem stod för serveringen vid dagens festmiddag.

Det var i dag förfest på äldreboendet Brinkehem inför den stora matfestivalen i helgen i Brösarp. Det var samtidigt provsmakning av recept från en ny kokbok som kostenheten i Tomelilla kommun tagit fram i samarbete med flera matföretag i kommunen.

Menyn bestod av förrätten ”Annas grönsaksröra i krustader”, huvudrätten var ”engelsk färsbiff med potatisgratäng”, och som avslutning på denna gastronomiska provsmakning bjöds på ”chokladtryffel med hallon och lakrits.” Receptet har tagits fram efter en mattävling bland kommunens 22 kockar.

– Det var kocken Anna Richards recept som fick äran att vara med i den nya kokboken. Boken kommer också att finnas på Matfestivalen i helgen, berättar kostchefen Ingela Dejenfelt på Tomelilla kommun.

Text och foto: Hanseric Jonsgården

Förste kocken Stefan Persson inlånad från Kastanjeskolans kök flankeras av Marit Lindholm och Kerstin Mårtensson när de lägger upp lunchens förrätt.
Förste kocken Stefan Persson inlånad från Kastanjeskolans kök flankeras av Marit Lindholm och Kerstin Mårtensson när de lägger upp lunchens förrätt.

Skål!