Brösarps skola

Brösarps skola.

Brösarps skola – ett bra val!

Brösarps skola ligger på ett högt läge centralt i byn med utsikt över Brösarps norra backar. Här går elever från förskoleklass upp till årskurs sex i ljusa lokaler och i skolans byggnader finns också bibliotek och gymnastiksal. Vår utemiljö erbjuder inte bara Sydsveriges enda ishockeyrink utan också en varierad terräng med både skogsdunge, linbana och fotbollsplan.

Här kan vi erbjuda små klasser och ett nära samarbete mellan såväl elever som personal. I dag går ett 70-tal elever på skolan som ligger vägg i vägg med förskolan. En del av våra lektioner kan vi förlägga i vårt skogsklassrum som finns i skogsdungen i utkanten av skolgården. Förutom skridskoåkning på rasterna har skolan profilerat sig som en av Sveriges bästa schackskolor med flera topplaceringar i den rikstäckande tävlingen Schackfyran under senare år. Bakom skolan finns en storskalig uteschackplan. I byns Konsthall har vi varje höst en konstutställning med ett särskilt tema där vi samarbetar med lokala konstnärer.

Varje läsår har vi, enligt Bifrostmodellen, ett nytt temaarbete där skolans elever arbetar tillsammans och åldersblandat. Personalen bestämmer ett tema för varje läsår och lägger upp målen. Temat presenteras med olika upplevelser. Barnens tankar och idéer om temat tas tillvara vid stormöten. Därefter arbetar barnen i från förskoleklass till årskurs 3 i olika verkstäder. Mellanstadieeleverna i klass 4–6 har olika projektarbeten inom temat.  Ett av våra senaste teman har handlat om olympiska spelen under 100 år.

Förskolan, som ligger vägg i vägg med skolan, arbetar efter Friluftsfrämjandets I Ur och Skur-pedagogik. Målet är att även skolan ska arbeta efter denna pedagogik så småningom, vilket betyder ett fokus på upplevelsebaserat lärande med natur och friluftsliv som redskap. Redan i dag använder vi oss av vår närmiljö i vår undervisning såsom vårt skogsklassrum och pedagoger med kompetens inom utematte.

För mer information eller om ni vill komma på besök, hör av er!
Ann-Kristin Montán
Rektor och förskolechef

Mer om Brösarps skola på Tomelilla kommuns hemsida

Relaterat
”Bäst i Skåne på schack” Ystads Allehanda 2015-06-08
”Fjärdeklassare deltog i Schackfyran” Nyheter 7, 2015-05-14
”Brösarps skola 3:a i riksfinalen i schackfyran” Tomelilla kommun 2012-06-04
”Schackmästarna från Brösarp” P4 Kristianstad Sveriges Radio 2011-04-07
”Snart intar de Globen” Ystads Allehanda 2011-04-14

One thought on “Brösarps skola

  1. Pingback: Tockabjär | Byn bland de berömda backarna

Comments are closed.